Szájápolás kismamáknak Cáfoljuk meg, hogy a terhesség 1 fog elvesztésével jár! Ha valaki kismama lesz, az teljesen megváltoztatja az életét, és ez az egészségére is hatással van. A kismamák jó egészsége nemcsak saját, hanem születendő gyermekük miatt is kiemelten lényeges.
Olvass tovább
Szájápolás foghúzás után: a kulcs a gyengéd tisztítás. A foghúzást manapság már csak a legvégső esetben alkalmazzák a fogorvosok: amikor a fog már menthetetlen. A foghúzás fájdalma és kockázatai a mai modern eszközök segítségével minimálisra csökkenthetőek. Ám a kihúzott fog helyén egy nyílt seb alakul ki, melynek idő kell a teljes begyógyulásra
Olvass tovább
Melyik a legjobb fogkefe? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a legjobb fogkefe? Egyáltalán létezik-e AZ EGYETLEN, IGAZI, LEGJOBB fogkefe? Vagy csak van sokféle jó fogkefe – melyek közül nekünk kell kiválasztani, hogy végül melyik lesz számunkra a legjobb fogkefe?
Olvass tovább
4+3 és még 2 extra tipp a kellemetlen lehelet ellen Az ápolt megjelenés nem csak a látható külsőségekre vonatkozhat. Például, ha számít nekünk, hogy milyen véleménnyel van rólunk a külvilág, akkor a szájunkból áradó kellemetlen leheletre, szájszagunkra is figyelmet fordítunk.
Olvass tovább
Milyen fogkefe alkalmas fogszabályzóhoz? Hogyan, mivel tudjuk a lehető legjobban megtisztítani fogainkat a fogszabályzó viselete mellett? Tudj meg mindent róla...
Olvass tovább
Magyarország népességének szájhigiéniája sajnos a felmérések alapján meglehetősen rossz állapotban van. Ennek legfőbb oka az, hogy nagyon kevesen vannak tisztában a tökéletes szájápolás fontosságával.
Olvass tovább
Melyek azok a legfontosabb szájápolási eszközök, amiket ha jól használunk otthon, elkerülhetjük, hogy gyakrabban kelljen felkeresni fogorvosunkat?
Olvass tovább
Fogkefe gyerekeknek: miért fontos, hogy minél hamarabb megtanulják jól használni? A szájápolás fontossága egészen kicsi korunktól életünk része. Beépül mindennapjainkba, csakúgy, mint a mosakodás vagy körömvágás. De mikortól érdemes elkezdeni, milyen fogkefét érdemes venni a gyerekeknek?
Olvass tovább
A fogkefe helyes használata. Hogyan is kell tehát helyesen használni a fogkefét, hogy fogaink egészségesek maradjanak, és a szükségesnél ne kelljen gyakrabban fogorvoshoz járni?
Olvass tovább
Milyen fogkefét vegyek? Előbb-utóbb mindenki számára eljön az az idő, amikor magunknak kell kiválasztani, hogy milyen fogkefét vegyünk. Sőt! Ráadásul a fogkefénket rendszeresen cserélni kell, ezért gyakran kell új fogkefét vásárolni. De mi alapján döntsük el, hogy milyen fogkefét vegyünk?
Olvass tovább
Milyen gyakran kell cserélni a fogkefét? A hatékony szájápolás sikere sok mindenen múlik. Legfontosabb kelléke a fogkefe, ami szerencsére már a legtöbb háztartásban alapkelléknek számít. De ha van fogkefénk, még nem biztos, hogy jól használjuk. Nem mindegy például, hogy hányszor mosunk fogat naponta, milyen hosszan és hogyan mossuk fogunkat.
Olvass tovább
A helyes szájápolás kulcsa a megfelelő fogkefe. De az sem mindegy, hogy milyen az a fogkefe, mellyel fogainkat mossuk. Ám, ahogyan emberi ujjlenyomat, nincsen két egyforma fogsor sem. Márpedig korántsem biztos, hogy ugyanaz a fogkefe két különböző ember fogápolására be fog válni. Nem véletlen, hogy számos fogkefe fajta létezik, ráadásul ezeket a fogkefe fajtákat rendkívül sokféle szempont alapján lehet csoportosítani.
Olvass tovább
Milyen a jó fogkefe? A jó fogkefe az amely lehetőleg minél több szempontnak felel meg. Ezt a sörték minősége határozza meg, keménysége, hossza, sürűsége. És vajon milyen fajta fogkefe az, ami ezeknek a feltételeknek meg tud felelni? A válasz talán meglepő lehet: a jó fogkefe általában jó márkájú, mint a Curaprox.
Olvass tovább
A civilizáció kezdete óta hozzászoktunk a rendszeres tisztálkodáshoz. Ennek nem mellékes, sőt igencsak fontos része a szájápolás. De mit jelent pontosan a szájápolás, és hogyan kell otthon, házilag megoldani a helyes szájápolást?
Olvass tovább
Az emberek nem szívesen járnak fogorvoshoz. Elvégre nem valami élvezetes érzés, mikor a szánkban matatnak... Még ha nem is fájdalmas, azért legtöbbször nem is a legkellemesebb a legtöbb fogainkkal kapcsolatos beavatkozás.
Olvass tovább