A fogkefe helyes használata. Hogyan is kell tehát helyesen használni a fogkefét, hogy fogaink egészségesek maradjanak, és a szükségesnél ne kelljen gyakrabban fogorvoshoz járni?
Olvass tovább
Milyen fogkefét vegyek? Előbb-utóbb mindenki számára eljön az az idő, amikor magunknak kell kiválasztani, hogy milyen fogkefét vegyünk. Sőt! Ráadásul a fogkefénket rendszeresen cserélni kell, ezért gyakran kell új fogkefét vásárolni. De mi alapján döntsük el, hogy milyen fogkefét vegyünk?
Olvass tovább
Milyen gyakran kell cserélni a fogkefét? A hatékony szájápolás sikere sok mindenen múlik. Legfontosabb kelléke a fogkefe, ami szerencsére már a legtöbb háztartásban alapkelléknek számít. De ha van fogkefénk, még nem biztos, hogy jól használjuk. Nem mindegy például, hogy hányszor mosunk fogat naponta, milyen hosszan és hogyan mossuk fogunkat.
Olvass tovább
A helyes szájápolás kulcsa a megfelelő fogkefe. De az sem mindegy, hogy milyen az a fogkefe, mellyel fogainkat mossuk. Ám, ahogyan emberi ujjlenyomat, nincsen két egyforma fogsor sem. Márpedig korántsem biztos, hogy ugyanaz a fogkefe két különböző ember fogápolására be fog válni. Nem véletlen, hogy számos fogkefe fajta létezik, ráadásul ezeket a fogkefe fajtákat rendkívül sokféle szempont alapján lehet csoportosítani.
Olvass tovább
Milyen a jó fogkefe? A jó fogkefe az amely lehetőleg minél több szempontnak felel meg. Ezt a sörték minősége határozza meg, keménysége, hossza, sürűsége. És vajon milyen fajta fogkefe az, ami ezeknek a feltételeknek meg tud felelni? A válasz talán meglepő lehet: a jó fogkefe általában jó márkájú, mint a Curaprox.
Olvass tovább