Milyen fogkefét vegyek?
   2021 10. 22 13:33

Milyen fogkefét vegyek?

A szín sem mindegy – sose gondolná, hogy miért

Előbb-utóbb mindenki számára eljön az az idő, amikor magunknak kell kiválasztani, hogy milyen fogkefét vegyünk. Sőt! Ráadásul a fogkefénket rendszeresen cserélni kell, ezért gyakran kell új fogkefét vásárolni. De mi alapján döntsük el, hogy milyen fogkefét vegyünk?

Milyen fogkefét vegyek – olyat, ami jó

A válasz egyszerűnek tűnik: olyan fogkefét érdemes venni, ami jó. Na de mit is értünk azon, hogy egy fogkefe "jó"?

Ez már eggyel fogasabb kérdés. Egy jó fogkefe ugyanis nem feltétlenül attól lesz jó, hogy drága vagy "sokat tud". Valójában a legfontosabb szempont egy fogkefe megvásárlásnál – hogy olyan legyen, ami nekünk jó.

Milyen fogkefét vegyek – olyat, ami nekünk jó

Azt viszont, hogy nekünk milyen fogkefe kellhet, leginkább mi magunk tudjuk eldönteni. Elvégre mi tudjuk, hogy milyen állapotban van a fogunk, fogínyünk, van-e valami problémánk, illetve speciális igényünk. Mielőtt tehát kiválasztanánk, hogy milyen fogkefét vegyünk, ezeket kell átgondolnunk illetve szem előtt tartanunk:

Szerencsére a fogkefekínálat rendkívül nagy, és ezek alapján bárki könnyedén meg tudja venni azt a fogkefét, ami neki megfelelő lehet.

Milyen fogkefét vegyek – legfontosabb a fogkefe feje

Általánosságban elmondható, hogy a jó fogkefe alfája és ómegája a fogkefe fején múlik. Nem mindegy, hogy

  • mekkora a feje;

  • milyen a sörtéje:

    • milyen sűrűn vannak,

    • milyen hosszúak,

    • milyen keménységűek a szálai.

A szakemberek azt javasolják, vegyünk minél kisebb fejű, sűrű és egyforma hosszú sörteszálú fogkefét. Érdemes továbbá minél puhább sörteszálú fogkefét venni. Kivétel, ha szájüregünkben erős a lepedékképződés, és fogorvosunk kifejezetten javasolja, hogy ne a legpuhábbat vegyük meg. De ez esetben se legyen közepesnél keményebb fogkefénk sörtéje, és igyekezzünk minél gyengédebben dörzsölni fogainkat vele, különösen az íny környékén.

És végül egy jótanács:

A fogkefék a nyél és fej számos színkombinációiban kaphatóak, így ki-ki megveheti a neki legjobban tetszőt. De a fogkefék színe nem csak emiatt olyan változatosan tarka, hanem ez egy hasznos funkció is. Egy háztartásban ugyanis többen használnak fogkefét, és ezek a fogkefék általában egy helyen vannak. Ha minden családtag ugyanolyan színű fogkefét használ, fennáll a veszélye, hogy egymás között felcserélik a fogkeféket. Ez pedig szájhigiéniai szempontból nem előnyös.

Vegye meg az egész család következő fogkeféjét egyszerre nálunk, együtt kedvező áron! Legközelebb pedig vásároljon meg másik színkombinációt – mert a változatosság gyönyörködtet, és még a fogai is egészségesebben csillognak a segítségükkel.